Het te druk hebben, je zorgen maken, moe wakker worden, een vol hoofd, een hoge adem… Je lijkt het niet anders te kunnen. Ondanks goede voornemens lukt het je niet om voldoende rust te nemen. Vaak ben je gehaast en gespannen. Waar begin je?
Inhoud
Deze training leert je de neiging tot gejaagdheid of stress te doorbreken en effectief je rust te bewaken.
Er zijn vele manieren om grip te krijgen op onrust en stress. Je kan je denken beïnvloeden, je ademhaling verbeteren of meer grenzen stellen. Ook kan je je aandacht meer richten op het hier en nu, op je behoeftes, of meer plezier maken… De kunst is om te ontdekken wat het best bij jou past.
In de training kijk je naar de overtuigingen die jou onrust geven. Waar streef je naar en wat vermijd je juist? Welke weg naar meer rust is aantrekkelijk voor je? En welke dingen zeg je tegen jezelf, waardoor je toch blijft doen wat je altijd deed?
Door de training begrijp je hoe innerlijke rust een kompas voor je kan zijn. Dit helpt je om je los te maken van je patronen. Je maakt je minder druk om dingen. En als dat even niet zo goed lukt, zit je jezelf niet op de kop. Ook dát geeft rust…
Voor wie
Voor medewerkers en leidinggevenden die willen leren hoe ze met meer innerlijke rust hun werk kunnen doen.
Onderwerpen in de training Je rust bewaken
- Zicht op je drijfveren als sleutel tot verandering
- Primaire reacties bij onrust: wat doen je hersenen en lichaam?
- De rol van de innerlijke criticus bij onrust en stress
- Je grenzen bewaken: gaan staan voor wat werkelijk belangrijk voor je is
- Spel en plezier als ingang voor ontspanning
Lees meer over duur en werkwijze van de training