Over Thera

Thera van der Vooren: “Wat mij onderscheidt van andere coaches en trainers? Goede vraag. Dat ik het vak op mijn manier uitoefen, vanuit wie ik ben. Ik ben op mijn best als er iets niet helemaal lekker loopt. Zeg maar: wanneer er iets wringt. Wat is voor de persoon die wordt gecoacht essentieel om onder ogen te zien en te begrijpen, om beweging mogelijk te maken? Daar ga ik naar op zoek.”

“Ik ben een coach, teamcoach en trainer die met hoofd én hart de kern opzoekt. Als die kern de ruimte krijgt, aan het licht kan komen, dan begint de verandering. Zo help ik medewerkers en teams om wezenlijke stappen te zetten.”

“Werkervaring? Veel mensen kennen me als trainer, coach en eigenaar van BUROVANDERVOOREN. Dit trainingsbureau is vooral bekend van de trainingen agressie en grensoverschrijdend gedrag en de hard-zachtmethode. Ik geef daar leiding aan een team van trainers, coaches en acteurs, gespecialiseerd in stress en agressie, gedrag en emotie. We zijn meer dan vijfentwintig jaar actief in het onderwijs, de zorg en allerlei maatschappelijke organisaties.”

Thera van der Vooren

“Altijd ben ik intensief bezig geweest met de vraag hoe mensen kunnen leren anders om te gaan met lastige situaties. Dat boeit me eindeloos.”

“Ik heb psychologie en theaterwetenschappen gestudeerd. Ben ook opgeleid als theaterregisseur. Naast mijn werk als trainer-coach ben ik me altijd heel intensief blijven ontwikkelen. Ik werk vooral vanuit het gedachtegoed van de Diamond Approach, de Transactionele Analyse, het werk van Piet Weisfelt, Deep Democracy en Voice Dialogue.”

“Mensen zien mij als oprecht, duidelijk, warm. En vrolijk, energiek, betrokken. Ik begrijp steeds meer van mensen en hun manier van doen. Ik durf te benoemen wat er speelt, neem mijn intuïtie serieus. Zie het als er iets ongezegd blijft. Dat breng ik op een respectvolle manier in contact.”

“Ik ben sterk in de ontmoeting die echt ruimte geeft voor groei en verandering. Werk vanuit mijn hart, zonder de rode draad te verliezen. Ik houd van humor en lichtheid. Tegelijk houd ik het touwtje strak: gedreven, serieus en vasthoudend.”

“Dan nog privé. Tja, meditatie en zelfontplooiing, dat is voor mij wel essentieel. Het geeft me veel inzicht, rust en ruimte. Ik ben losser gekomen van de patronen die mij bepalen. Daardoor ben ik een stuk milder, zachter en wijzer geworden, naar mezelf en anderen. Het is echt fijn om ouder te zijn.”

“Rust en ruimte… Elk jaar trek ik de bergen in, van de Picos de Europa tot de Himalaya in Nepal. Ik houd van bewegen, het liefst buiten: schaatsen, fietsen of zwemmen. Maar ook de ‘beweging’ van de stad trekt me: films, theaters en musea. Als vrijwillig klimaatcoach leid ik gesprekken over klimaatverandering.”

Burovandervooren.nl

Gevolgde trainingen en opleidingen