Teamcoaching

Ontbreekt er iets in de communicatie en samenwerking van het team? Zijn er onderhuidse spanningen of openlijke conflicten? Wil je graag dat je team in staat is om een nieuwe weg in te slaan?

Teamcoaching is een effectief hulpmiddel om te groeien als (zelfsturend) team. Het zorgt ervoor dat de samenwerking verbetert en het team professioneel sterk en succesvol wordt. De focus ligt op het systeem als geheel en de processen die daarin spelen.

Teamcoaching maakt krachten, patronen en kwaliteiten zichtbaar. Het helpt het team de stappen te zetten die nodig zijn voor de gewenste verandering. En ondertussen leren individuele teamleden hun vermogen tot samenwerking te versterken.

Als teamcoach sta ik buiten het team. Vanuit een open blik bied ik een veilige en constructieve setting. Zo ontstaat ruimte voor dat wat nog onvoldoende gezegd, gehoord of begrepen is. Het gaat erom dat naar voren komt wat van wezenlijk belang is voor verandering.

Teamcoaching is behulpzaam bij:

  • het verbeteren van onderlinge communicatie en samenwerking
  • het oplossen van spanningen of conflicten binnen het team
  • de verbinding versterken, zowel met elkaar als met de gezamenlijke opdracht
  • de koers hervinden na een schokkende gebeurtenis of ingrijpende verandering
  • het zetten van een nieuwe, uitdagende stap

Bijvoorbeeld:

Natanja de Kok

Entree opleiding, MBO Utrecht

“Voor ons als team was het fijn Thera als teamcoach te hebben. We hebben veel aan haar gehad als team maar ook individueel. Er zijn deuren geopend en dat was mooi.”

Lees het hele verhaal van Natanja de Kok

Karin Vriend

unitleerkracht en didactisch expert SBO Merlijn Den Haag

“Ik vind Thera top als trainer! Ze weet haar deskundigheid en ervaring goed te koppelen aan mijn ervaringen op de werkvloer. Door betrokken naar ons te luisteren weet ze de vraag over een situatie zó inzichtelijk te maken, dat je denkt: werkt ze hier?”

Lees het hele verhaal van Karin Vriend