Werkwijze individuele coaching

Uitgangspunten individuele coaching

Ik werk vanuit de volgende vijf uitgangspunten.

1. Van jou, met jou, door jou

Je eigen vraag staat centraal: wat wil je bereiken? In coaching gaat het erom je je eigen unieke antwoorden te vinden.

De coaching is gebaseerd op samenwerking. Jij zoekt actief een antwoord op je vragen, je zet je in om je doel te bereiken en je kijkt hoe je de coaching het best kan benutten.

Ik geef allerlei input en ‘stof tot nadenken’ en draag zo bij aan het bereiken van je doel. Maar jij bent degene die de keuzes maakt en de stappen zet. Dat kan niemand voor je doen.

2. Voorbij je patronen

Gewoontes die je in de loop van je leven ontwikkeld hebt, houden zichzelf in stand. Ik help je om die patronen te doorbreken en opnieuw te bekijken wat je mogelijkheden zijn.

Dat vraagt om moed, nieuwsgierigheid en verwondering. Daar daag ik je graag toe uit. Je ontdekt dan een veel ruimer potentieel in jezelf.

3. Vriendelijk, open, nieuwsgierig

Met een liefdevolle, open en eerlijke blik naar jezelf valt er in de coaching veel te ontdekken en te ontwikkelen. Dat is niet altijd makkelijk: de innerlijke criticus laat van zich horen, patronen en gevoeligheden komen naar voren.

Het is begrijpelijke dat je soms afweer tegenkomt in jezelf. Voorbij die afweer zoek ik de ontmoeting met dat deel in jou dat het avontuur van verandering aan wil gaan.

4. Hier en nu

Tijdens de sessie is het niet zo dat je alleen maar vertelt en reflecteert. Je gaat ook een experiment in het hier en nu aan. Daarvoor gebruik ik allerlei invalshoeken en werkvormen: speels (spel en rollenspel), lichamelijk (beweging, houding, stem) of gericht op mindfulness (bewustzijn, aandacht).

Ik spreek je aan om met je hele zijn te reageren en te kijken wat er in je opkomt. Dit onderzoek in het hier en nu levert je verrassende inzichten op.

5. Het is misschien ernstig, maar niet hopeloos

Hoe ernstig je ook denkt vast te zitten, door ergens de zon nog te zien is er meer ruimte voor verandering. Daarom doe ik graag een beroep op je gevoel voor humor, je relativeringsvermogen en je lichte en speelse kanten. Daar zit veel kracht.

Praktische informatie individuele coaching

Wil je van start gaan? Je kunt me bellen voor informatie of me een berichtje sturen. Als je wilt, maken we een afspraak. In zo’n eerste (intake)gesprek maken we kennis met elkaar, vertel ik hoe ik werk en bespreken we wat je vraag is voor coaching.

Als we aan de slag gaan, leggen we je doel vast: waar je aan wil werken, wat je wil bereiken en wanneer je tevreden bent. Ook het aantal en de frequentie van de sessies spreken we in principe af. Dat houdt ons scherp.

De sessies duren 60 tot 75 minuten. Voor particulieren is het tarief 90 tot 110 euro incl btw, per sessie, afhankelijk van je financiële mogelijkheden. Laat het me weten als dit niet haalbaar is.

Wil je werkgever de sessies betalen, dan geldt een andere tarief.

Meer willen

Wil je een leuke en spannende stap zetten, maar twijfel je nog?